Alman Pastası

Alman pastası neden bilmem erkeklerin oldukça sevdiği bir tatlı. Oysa daha çok cici kız tatlısı gibi bir imajı var benim için, üzerindeki kar beyaz pudralarla ve bejimsi kremasıyla. Şimdiye kadar pek çok kez denediğim ve hiç yanılmadığım tarifi geçen haftasonu yine uyguladım ve deneyenler çok beğendiler. Yemek yapan biri için yaptıklarının beğenilmesi büyük keyif. Fazlaca tatlı olmayan ama şeker ihtiyacını kaliteli bir şekilde gideren bir pasta, mutlaka deneyin!



KEK:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 paket erimiş tereyağı veya sıvı yağ (zeytinyağı tercih edilebilir)
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu



           
ALMAN PASTASI KREMASI:
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 paket vanilya
Kek hamurunu hazırladıktan sonra yağlanmış ve hafif şeker serpilmiş yuvarlak kalıpta, önceden 180 derece ısıtılmış fırında sadece 10 dakika pişirin. Soğuyunca ortadan ikiye bölün. Krema kaynayınca ve koyulaşınca ocaktan alın, biraz soğuyunca içine vanilyaları ekleyin ve kesilen kekin ortasına yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Not: Pastanın üzerindeki süsleme güller bütün aktarlarda satılıyor. Ben Arifoğlu'ndan almıştım.  Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder