Islak Kek

Islak kek yapımı basittir, sonucu tatmin edicidir, hemen hemen tüm evlerde en az bir kez pişmistir. Amma velakin ne yazık ki hepsi de çok başarılı olmaz, hatta bazılarının ıslaklığı mide bulandırıcı bile olabilir. Güzelininse tadına doyulmaz. Aşağıdaki tarifi birkaç kez denediğim için garantili diyebilirim. Keki güzel kabarıyor ve yumuşak, browniye benzer bir sonuç çıkıyor.

Ufak ipucu: Eğer kekinizin normalden daha ıslak olmasını istiyorsanız, baştaki miktarları 1,5 katı olacak şekilde koyun ve 1 büyük 1 küçük bardak ayırıp kek piştikten sonra üzerine dökün.

Malzemeler:
- 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket erimiş margarin (ben margarin kullanmadığım için aynı miktarda tereyağı veya zeytinyağı kullanıyorum)
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Yumurtaları 3 dakika çırpıp şekeri ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Kakao, süt, yağ ve vanilyayı ekleyerek 1 bardak ayırın. Un ve kabartma tozunu karışıma ekleyip yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca sıcakken dilimleyerek ayırdığınız karışımı üzerine dökün.

Not: Keklerin üzerindeki süslemeler kurutulmuş kiraz. Malatya Pazarı'nda görmüştüm ve hoşuma gitmişti, kakao rengiyle tezat havalı bir görüntüsü oldu keklerin. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder