Madımak

Eşimin Turhal'lı ailesinden öğrendiğim bir lezzet madımak. 24-25 küsur yaşıma kadar kendisinden haberim olmamıştı. Hala da çok sevdiğimi söyleyemem ama en azından değişik lezzetler tanımak adına güzel bir tecrübe oldu benim için. Madımağın bitkisi yandaki gibi küçük küçük ve ayıklaması gerçekten zor. Konservesi de satılıyor pek çok markette ama konserve yemeye gerek yok. Kırk yılda bir alınıp ayıklanabilir ve buzluğa atılabilir diye düşünüyorum. Ayıklamayama başlamadan önce de yıkamakta fayda var, çamurluysa eğer ayıklanması daha zor olabiliyor.
- 0.5 kg taze madımak
- 1/2 kangal sucuk
- 1 bardak pişmiş buğday
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 büyük soğan
Soğanı biraz kavurduktan sonra sucuk da ekleniyor ve biraz kavuruluyor. Salçalar eklendikten sonra doğranmış madımakları da buğdayla birlikte tencereye atıp 20 dakika kadar pişiriyorsunuz. Mantık olarak ıspanak pişirmeye benziyor aslında, ona göre düşünebilirsiniz. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder