Tuzlu Kurabiye

Tuzlu kurabiyeleri oldum olası sevmem. Kurabiye dediğin tatlı, çikolatalı, meyveli falan olmalı diye yerleşmiş bir kez beynime, tuzlularını hala pek sevemiyorum. Annem bizden evine dönerken otobüste yemesi için ona yaptım ilk kez tuzlu kurabiyeyi. Kendim yaptığım için mi bilmem, bu kez hoşuma gitti, ama yine de öyle aman aman değil :) Ama seveni bu tarifi kaçırmasın derim, özellikle sıcakken pek güzel oluyor.

- 115 gr tereyağı
- 1/2 su bardağı fındık yağı
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yumurtanın akı
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 4-5 damla limon suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Üzeri için 1 yumurta sarısı
- Çörekotu ve susam

Fırın 190 dereceye ayarlanıyor. Erimiş tereyağı, fındık yağı, yoğurt, yumurta, yumurtanın akı  ve tuzu çırpın. Un, kabartma tozu, karbonat ve limon suyunu da ekleyerek iyice karıştırın. Hamurdan parçalar kopararak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı, çörekotu ve susam sürerek 20 dakika kadar pişirin. Sonra sıcacık kurbişler hazır. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder