Doğumgünü Pastası

Bu aralar pastacılığa merak saldım. Butik pastacılıkla ilgili pek bir popüler olan ve fiyatı da tuzluca bir kitap satın aldım ve kızımın pastasını da buradan seçtim. Ancakkkk, ben pastanın üzerine Deniz'in pek sevdiği tigger resmi yapacaktım ki, zaman izin vermedi. Zira bu pasta pek meşakkatli imiş. Zamanım ancak bu kadar süslemeye yetti son anda.

Sonuç oldukça güzel ve ben size uyguladığım tarifi olduğu gibi yazacağım, amma iç kreması çok lezzetli, dış kreması çok yağlı. Dış kreması için farklı bir tarif bulmakta fayda var, aklınızda olsun.
Kek için: (çok kalın ve süngerimsi bir kek oluyor)
- 10 büyük boy yumurta
- 300 gr toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 255 gr un
- 60 gr buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- Keki ıslatmak ve ara dolgu yapmak için 3 adet olgun şeftali

Krema için: (şimdiye kadar yaptığım en başarılı kremalardan)
- 600 ml süt
- 6 yumurtanın sarısı
- 100 gr tozşeker
- 70 gr buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml krema

Kaplama kreması için:
- 150 gr tuzsuz tereyağı
- 330 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya

Keki hazırlamak için fırını 175 derecede ısıtın. Yumurta akları ve sarıları ayrılıyor. Aklar ve şekerin yarısı mikserle çırpılıyor. Yumurta sarılarını da kalan şekerle çırpın ve içine su ve vanilyayı ekleyin. Un ve nişastayı da bu karışıma ekleyerek eşit kıvamlı bir hamur elde edin. Kabarana kadar çırpılmış yumurta aklarını da bu karışıma ekleyin, ama spatula ile yavaşça ekleyerek hepsini birleştirin. Hamuru 45-50 dakika kadar pişirin. Çok fazla kabardığı için pişip pişmediğini kürdanla kontrol etmekte fayda var.

Krema için öncelikle süt kaynatılıyor. Çırpılmış yumurta sarıları, toz şeker ve nişasta yavaşça süte ekleniyor. Karışım kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca ocakta alın ve karıştırmaya başlayın. Hafif soğuyunca tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve iyice soğutun.

Kek soğuyunca bir üst resimdeki gibi üçe bölün. Şeftalileri ince dilimleyerek az şekerle pişirin. Kekin ilk katına şeftalinin suyunu gezdirin, yeterince ıslanmazsa süt de ekleyin. Kremanın yarısını bu kata sürün ve üzerine şaftalilerin yarısını dizin ve damla çikolata serpiştirin. İkinci kata da aynı işlemi tekrarlayın.

Dış krema için yağı oda sıcaklığına getirin, vanilya ve pudra şekerini ekleyerek mikserin yüksek devrinde 10 dakika kadar çırpın. Çok kıvamlı bir krema oluyor ama çok yağlı, farklı bir tarif uygulamak gerekiyor bence. Bunu da soğuttuktan sonra pastanın dışını kaplayın. Kalan dış kremaya eritilmiş çikolata ekleyerek dış süslemeyi yaptım. Tigger resmini de artık seneye veya farklı bir kutlamaya saklıyorum.

Çok güzel bir pasta oluyor ama yapması zor, 4-5 saat rahat alıyor. Yine de, belirttiğim noktalara dikat ederek yapılırsa hava atılacak bir pasta olur çok rahat. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder