Pekmezli Bebek Kurabiyesi

Doğumgünü menümüzün bence incisi bu kurabiyeler oldu. Deniz'e en az 2 yaşına girene kadar tatlı, daha doğrusu şekerli-çikolatalı şeyler yedirmeme kararımız var. Kahvaltılarda pekmez yiyor, yakında da bal yemeye başlayacak, o kadar. Öyle muhallebi veya bisküvi de vermedik doktorumuzun da tavsiyesiyle. Dolayısıyla bir süre ailecek tatlıdan uzağız.

Yavrucuk doğumgününde o kadar pasta böreğin içinde boynu bükük kalmasın diye pekmezli kurabiye yapmaya karar verdim. Bir de hayvancık kalıpları kullanınca Madagaskar'vari tatlı bir sonuç çıktı ortaya. Biz büyükler de hevesle yemeyi bekledik :)

Bebeklerinize evde bisküvi/kurabiye yapmak isterseniz çok başarılı bir tarif olduğunu söyleyebilirim. İçinde salep tozu da var, bu ara pek popüler olan İpek Hanım Çiftliği kurabiyelerine 5 basar bence bunlar :)

Bebekler için pekmezli kurabiye:

- 1,5 su bardağı un
- 3/4 çay bardağı pekmez
- 110 gr tereyağı
- 1 yumurta
- Tercihe göre 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı salep tozu (ben Arifoğlu'nda bulabildim, bilginize)

Tüm malzemeyi karıştırarak bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonra istediğiniz gibi şekillendirerek fırında 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerlerinin hafif kızarması gerekiyor.

Bence çocuklara hazır şeyler yedirmektense evde hızla bu kurabiyeleri hazırlamak çok daha mantıklı. "Pekmezli kurabiye nasıl yapılır?" diye hiç dert etmeyin, düşündüğünüzden daha kolay bir şekilde hazırlayacağınıza inanın. İçinde ne olduğunu ve nasıl yapıldığını biliyorsunuz sonuçta. Hem de pekmez şekeri hiç aratmıyor, oldukça da tatlı oldular. Çocukların yememe gibi bir bahanesi olamaz yani :) Bon appetit!

2 yorum:

  1. Pekmezli kurabiye nasıl yapılır diye o kadar tarif dolaştım, sizin kurabiyeleriniz kadar şirin görüneni hiç yok! Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Cok tesekkur ederim yorumunuz icin. Selam ve sevgiler!

      Sil