Vişneli Cheesecake

Evettt, doğumgünü menümüzün baştacı yapıtı vişneli cheesecake idi. Malum mevsim vişne mevsimi, vişneli tatlılara doyum olmuyor. Renk, tat ve görünüm olarak vişneli cheesecake soframızı şenlendirdi.

Bu sefer tabanını hazırlamakta kolaya kaçtım, yulaflı bisküvi kullandım. Siz siz olun yapmayın, bisküvi yemeyin :) Çilekli cheesecake tarifimde ev yapımı taban tarifi bulunuyor. Ben yine de burada bisküvili olanı yazacağım benim gibi zaman sorunu olanlara.

Taban için:
- 300 gr yulaflı bisküvi
- 100 gr tereyağı

Dolgusu için:

- 500 gr labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı krema

Vişne Sosu için:

- 500 gr çekirdekleri çıkarılmış vişne
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı toz şeker

Öncelikle bisküvileri robotta ufalıyoruz. Tereyağını eriterek bisküvilerle karıştırıyoruz ve koyu kıvamlı bir hamur haline getirmeye çalışıyoruz. Bu hamuru mümkünse kelepçeli bir kek kalıbına bastırarak tart gibi yayıyoruz. Sonra bunu buzlukta yarım saat bekletiyoruz.

Taban buzlukta beklerken labne peyniri ve şekeri çırpın. Nişasta, krema ve yumurtaları da ekleyerek karıştırın. Donan tabanın üzerine aktarıp 170 dereceye ayarlı fırında 1 saat kadar pişirin. Üzerinin hafif pembeleşmesi ve içinin cıvık olmayacak şekilde pişmesi gerekiyor. En güzeli bir gece buzdolabında bekletmek, o zaman tam kıvamını buluyor.

Vişneler için anneme teşekkürü borç bilirim. Mutfak duvarlarını pembeye boyamış olsa da, sabırla tek tek hepsinin çekirdeklerini çıkardı. Çekirdekleri çıkmış vişnelerle birlikte şeker ve nişastayı koyu bir reçel kıvamı alana kadar pişiriyoruz.

Böylelikle cheesecake'in malzemeleri tamamen pişmiş oluyor. Bu kadar uzun yazdığıma bakmayın, pişirmek bu kadar uzun sürmüyor. Bon appetit! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder