Patlıcanlı Makarna (Penne Alla Norma)

Makarna denilince akan sular duruyor bizim evde. Çeşit çeşit soslarla değişik makarnalar denemeyi seviyoruz. Neden bilmem biz çocukken makarna ya sadece salçalı, ya sadece kıymalı, ya da peynirli yapılırdı. Tatsız tuzsuz bir şey olurdu, yine de severdik. Annelerimiz ne yazık ki yeni ve değişik tariflere açık değiller, bir de mutfakta terazi kullanmaya.

Her neyse, bir evde her akşam yemek yapmaya başladığımızda bir şevkle bir makarna kitabı aldık, hala arada oradan tarifler deniyoruz. Bu tarif de oradan. Patlıcan zaten başlı başına lezzetli bir sebze, ne kadar faydasız olursa olsun, lezzetli. E makarnayla birleşince tadına doyulmaz bir çift oluyorlar.

Patlıcanlı makarna tarifi:

- 400 gr penne makarna
- 1 kg. olgun domates
- 8 diş sarımsak
- Birkaç yaprak fesleğen
- 200 gr. ricotta peyniri (olmadığı için lor peynir kullandım, sonuç başarılı)
- 4 kaşık zeytinyağı

Patlıcanlar şerit şeklinde soyuluyor. Halka halka doğranıyor, kalınlıkları yaklaşık 0.5 cm kadar. Hafif pembeleşip yumuşayıncaya kadar kızartılıyorlar. Bu arada domatesler ufak doğranıyor, sarımsak, fesleğen ve zeytinyağı ile birlikte 25 dakika kadar, koyu bir sos oluncaya kadar pişiriliyor. Makarnayı haşladıktan sonra peyniri ekleyin ve karıştırın. Üzerlerine domates sosunu gezdirin ve patlıcanları da dizerek servis yapın. Bon appetit!

Kaynak: Pasta Amore Fantasia (Donatella Piatti)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder