Sebzeli ve Peynirli Kek

Tuzlu kek de olur muymuş demeyin! Bal gibi de oluyor ve lezzetine de doyulmuyor. Üstelik artık 1,5 yaşına gelmiş ve yemek ayırmaya başlamış bir çocuğunuz varsa, ve sebze yedirmek için her şeyi yapıyorsanız, alın size sebzeli kek! Çocuklar ne yazık ki hamur işlerine bayılıyor, madem arada yiyeceklerse bari sebzeli ve peynirli olsun değil mi :)



- 10-12 yaprak ıspanak
- 1 patates
- 1 yumurta
- 125 gr. kaşarpeyniri
- 125 gr. beyaz peynir
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay bardağı krema
- 125 gr. tereyağı veya zeytinyağı
- 10 çorba kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz

Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Patatesi haşladıktan sonra rendeleyin. Hamur için unu ayrı bir kaba koyun. Kabartma tozu ve tuzu ekleyerek harmanlayın. Yağ, yoğurt, yumurtanın akı ve kremayı ekleyin. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek buzdolabında bir saat bekletin. Ispanak ve rendelenmiş patatesi küçük bir miktar yağla kavurun. Tuz ve kırmızıbiber ekleyin.

Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra peynirleri de rendeleyin, ve patates ve ıspanakla birlikte hamura karıştırın. Karışımı tercihen kelepçeli yuvarlak bir kalıba yayın. Üzerine yumurta sarısını sürerek 170 derece fırında 35 dakika pişirin. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder