Kadınbudu Köfte

Çocukken hiç sevmezdim kadınbudu köfteyi. Büyüyüp de insan anne yemeklerini özlemeye başlayınca sevilmeyen tatlar sevilmeye başlanıyor. Kadınbudu köfte de bu şekilde, kızıma yapmaya başladığım yemekler arasına girdi. Her ne kadar biz köfteyi fırında daha çok seviyor ve kızartma sevmiyorsak da, arada değişiklik güzel oluyor. Çocukların sevebileceği bir köfte bence, annelere tavsiye edilir.

- 500 gr köftelik kıyma
- 2 soğan
- 3 yumurta
- 1,5 çay bardağı kırık pirinç
- 1/2 demet maydonoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- Tuz

Soğanları ince doğrayın, hatta tercihen rendeleyin veya robottan geçirin. Pirinci tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Maydonozu da oldukça ince doğrayın. Soğan, 1 yumurta, pirinç ve baharatları yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar alarak oval köfteler yapın. Kalan 2 yumurtayı çırparak yumurtaları bulayın. İsterseniz un ve galeta ununa bulayarak kızartın. Daha hafif olsun isterseniz de unsuz kızartın. Biraz yağlı oluyor ama lezzeti çok iyi. Sıcak tüketmekte fayda var. Bon appetit!