Üç Renkli Gnocchi

100 yıl önceki patateslerde %100 vitamin varken şimdi hiç yokmuş, şeker deposuymuş, organik değilse asla yenmemeliymiş, vs vs ve de vs.

Oturtması, kızartması, hatta sadece haşlanmış hali ile çocukluğumun has yemeklerinden biri, eski dostum zavallı patates, ben sağlıklı beslenmek istedikçe gözden düşüyor ne yazık ki. Her şeye rağmen arada bir kendisiyle kaçamak yapıyoruz, değişik şekillerde buluşuyoruz, hasret gideriyoruz :)

Bu aralar BBC HD yemek programlarına takılmış durumdayım. hepsi ayrı ayrı güzel, farklı kültürlerden değişik yemekler. Bu üç renki gnocchi de bir İtalyan yemekleri programından. Mantık olarak bizim mantımıza benziyor, lezzeti daha sade. Orjinalinde bir de fındık sosu var aslında ama biz konsept değiştirip mantı sosuyla yemeye karar verdik, oryantal bir seçim yaptık :)



 Üç Renkli Gnocchi Malzemeleri:

- 500 gr haşlanmış patates
- 1 yumurta
- 150-200 gr kadar un
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 demet ince doğranmış roka
- 1 avuç irmik






 Üç Renkli Gnocchi Yapımı:

Patatesleri haşladıktan sonra sıcakken kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Bir parça da tuz ekleyin. Patates püreniz biraz soğuyunca içine 1 yumurta ve unu ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur yapın. Hamurun kıvamına göre katıysa 1 yumurta, çok yumuşaksa biraz un ekleyebilirsiniz. 




Hamurun tadına bakarak gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyin. Daha sonra, hazır olan hamuru üçe bölün. Eğlenceli kısım burada başlıyor. Hamurlardan biri sade kalacak ve sarı hamur renginde olacak. İkinci top hamura 2 yemek kaşığı (veya zevkinize göre daha az ya da çok) salça ekleyin. Bu, kırmızı hamurumuz olacak.  Üçüncü hamur topuna da çok ince kıyılmış rokaları ekleyin, bu da yeşil renkli hamur olacak.
Hamurlar renklerini aldıktan sonra, temiz bir zemine irmik serpin ve hamurları ince uzun rulolar haline getirin. Bu rulolardan yaklaşık 1 cm büyüklüğünde parçalar kesin. Ne kadar küçük olursa o kadar iyi.

Minik parçaları kaynar suya atarak 2 dakika kadar haşlayın. Yüzeye çıkan parçalar pişmiş demektir. Üzerine ister salça sos, ister yoğurt, isterseniz de keyfinize göre bir sosla yiyebilirsiniz. Eğlenceli ve doğal bir yemek, çocuklar sevebilir. Bon Appetit! 

2 yorum: