Közlenmiş Kırmızıbiber Çorbası

Yazın en güzel yanlarından biri kırmızı sebze ve meyveler. Kırmızıbiber de yenilmeyi en çok hak eden sebzelerden biri bence.

Önceden, yapan insanları çok ayıpladığım halde birkaç yıldır ben de yazdan kalma üç-beş sebzeyi buzluğa atıyorum. Bu oldukça domestik aktiviteyi yapmaktan hafif bir utanç duymakla hoşlanmak arasındayım :) Özgür ruhumla evcil yanım çatışıyor. Evet, közlenmiş ve buzluğa konulmuş birkaç kırmızıbiber yüzünden :)

İşin psikolojik analizi bir tarafa, sonbahar-kış gelip de bu sebzeler hormon (ya da gereksiz her ne varsa) yüklenmeye başlayınca birkaç donmuş biber veya patlıcan işe yarıyor. İnsana yazdan kalma bir iç sıcaklığı veriyor.

Malzemeler:

-  5 adet közlenmiş salçalık kırmızıbiber
- 2 domates (bunları da yazın sadece dörde bölerek, başka bir şey yapmadan buzluğa koyabilirsiniz)
- 1 soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 45 gr tereyağı
- 4-5 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber

Közlenmiş Biber Çorbası Yapılışı:

Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyduktan sonra ince doğrayın. Daha sonra soğan ve sarımsakları tereyağında biraz kavurun. Üzerine un ekleyerek biraz daha kavurun. Domates ve suyu da ekleyerek kaynayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra blender'la ezin. Üzerine közlenmiş biberleri ve tercihe göre baharat ekleyin, ve Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder