Yulaflı Ev Ekmeği

Hamur yapmak benim için mutfağın en zor öğrenilen sırlarından biri oldu. Meğer deneyim gerekiyormuş, seneler sonra evde makina olmadan kendim ekmek yapabiliyorum :) Buğday hakkında söylenen onca kötü söze ve Karatay Hoca'ya rağmen, evde hala biraz biraz ekmek yeniliyor. Az yediğimiz için de evde yapmak çok zor olmuyor.

Yulafı oldu bitti severim, faydası da tartışılmaz. Kocaman atlara gün boyu enerji verdiğine göre bizi de enerjiyle donatır diye düşünmek hoşuma gidiyor :)


Yulaflı Ekmek Malzemeleri: 

- 500 ml su
- 30 gr tereyağı
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı esmer şeker
- 200 gr yulaf tohumu
- 550 gr un
- 1 paket kuru maya

Tüm malzemeleri yaklaşık 10 dakika yoğurup, hamurun üzerini kapatarak 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Ekmeği pişireceğiniz kaba alıp istediğiniz şekli verin, üzerine yulaf serpin ve 20 dakika da kabında mayalanmasını bekleyin. 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir örtü örterek soğumasını bekleyin. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder