Dereotlu Osmanlı Kurabiyesi

Bir Lezzet Dergisi tarifi daha karşınızda! Kurabiye dediğine bakmayın, poaça tadında bir sonuç çıkıyor. Ben margarin yerine tereyağı koydum. Margarinin devri biteli yıllar oldu ama çoğunluk ne yazık ki hala kullanıyor. Mis gibi zeytinyağı ve tereyağı dururken hem de!

Dereotlu Kurabiye Tarifi:

- 60 gr tereyağı
- 10 gr pudra şekeri
- 1 yumurta
- 250 gr un
- 5 gr tuz
- 12 gr toz şeker
- 3 gr toz maya
- 60 ml yoğurt
- 5 gr kabartma tozu
- 60 ml zeytinyağı
- 1/4 demet dereotu

Dereotu, maya ve yoğurt dışındaki malzemeleri karıştırın. Maya ve yoğurdu başka bir kapta karıştırıp 10 dakika bekletin. Bu arada dereotlarını ince ince kıyın. Sonra dereotu, maya ve yoğurdu diğerlerine ekleyin. Hamuru dinlendirip küçük parçalara ayırın ve yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fıırında 20 dakika pişirin. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder