
Dereotlu Kurabiye Tarifi:
- 60 gr tereyağı
- 10 gr pudra şekeri
- 1 yumurta
- 250 gr un
- 5 gr tuz
- 12 gr toz şeker
- 3 gr toz maya
- 60 ml yoğurt
- 5 gr kabartma tozu
- 60 ml zeytinyağı
- 1/4 demet dereotu
Dereotu, maya ve yoğurt dışındaki malzemeleri karıştırın. Maya ve yoğurdu başka bir kapta karıştırıp 10 dakika bekletin. Bu arada dereotlarını ince ince kıyın. Sonra dereotu, maya ve yoğurdu diğerlerine ekleyin. Hamuru dinlendirip küçük parçalara ayırın ve yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fıırında 20 dakika pişirin. Bon appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder