Mantarlı Pilav

Değişik şeyler pişirmeye ve yemeye bayılıyorum! Mantar en sevdiğim sebzelerden biri, e pilav sevmeyen Türk yoktur heralde. İkisi bir araya gelince tadından yenmez diye düşünüyordum ve de haklı çıktım. Uzakdoğu mutfağı tatlarını seviyorsanız onlara benzedi biraz, mutlaka deneyin derim.

- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1.5 su bardağı bezelye
- 400 gr. küçük mantar
- 1/2 demet dereotu
- 3 su bardağı su
- 125 gr. tereyağı
- Tuz, karabiber

Mantarları tereyağında suyunu çekene kadar kavurun. Pirinci üzerlerine ekleyin. Tuz, karabiber ve suyu da ekleyerek normal pilav gibi pişirin. Suyunu çekmeye yakın bezelyeleri de ekleyin. Üzerine de kıyılmış dereotunu ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder