Fıstık konusunda yazacağım çok şey yok. Sevmeyen var mı? Çocukluğumdan bu yana en değerli kuruyemişlerden biri. Yılbaşında alınan karışık kuruyemişlerden özenle seçerek yediğimiz, ve bana bolluk ve ferahı anımsatan en güzel yiyeceklerden biri.
Her gün hızla artan fıstık fiyatlarına inat, güzel bir fıstıklı kurabiye tarifi karşınızda :) Hafif sertlikte bir kurabiye çıktı ortaya. Bana sorarsanız fıstığın kendini yemeyi kurabiyesine tercih ederim, ama bir kez olsun denenebilir.
Fıstıklı Kurabiye Malzemeleri:
- 1 su bardağı antep fıstığı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 + 3/4 su bardağı un
- 1 +1/4 su bardağı buğday nişastası
- 3/4 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kakule
- Üzeri için isterseniz fıstık, isterseniz üzüm ve isteğe bağlı şeker
Fıstıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Fırını 180 dereceye alın. Toz şeker ve fıstığı blenderda iyice ezin. Karışımın yarısını tereyağı ile birlikte çırpın ve krema haline getirin. Yumurta ve vanilyayı da ilave edin. En son fıstıklı şeker, un, buğday nişastası, tuz ve kakuleyi de ekleyin ve karıştırın. İstediğiniz gibi şekil vererek yaklaşık 10 dakika pişirin. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder