Karalahanalı Mısır Ekmeği

Karalahana İstanbul'daki Karadenizli tanıdıklarım sayesinde hayatımıza ender de olsa girdi. Favorim karalahana sarması. Bu ekmeği ilk kez yine Karadenizlilerin verdiği bir iş yemeğinde denedim. Çok beğendim, tavsiye ederim.

Karalahanalı Mısır Ekmeği Malzemeleri:

- 150 gr ince doğranmış karalahana

- 1 su bardağı un

- 1 su bardağı mısır unu

- 1 paket kabartma tozu

- 3 yumurta

- 1/2 su bardağı zeytinyağı

- 1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

- Baharat

Karalahanalı Mısır Ekmeği Tarifi:

 Malzemelerin hepsini karıştırın, homojen bir karışım elde edin. Karışımı uygun büyüklükteki bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder