Evde Kıymalı Pide

2000lere kadar her mahallede bulunan fırınlara pide ve lahmacun içi vermek, biber ve patlıcan közletmek, taze ekmek almak her ailenin zevki ve küçük çocukların  görevi idi. Sonra tüketim kültürü ve kendimizi beğenmemezlikle sarmalanınca fırınlar da bir bir kapandı. Her şeyin hazırını tüketir olduk. yaş ilerleyip dışarıda yediğim içtiğim şeylerden hafif midem bulanır ve Deniz'e daha güzel yiyecekler sunmak için çabalarken çocukluğun arada bir hissettiğim konforlu duygusuna geri dönmek için pide yaptırmaya karar verdim. Mahallemizde pide satan ve sağolsunlar iç verince de hala yapan bir pideci var. O kadar güzel bir tatmin ve lezzet çıkıyor ki ortaya. Evde bir de iş bölümü varsa ve mesela birisi alışveriş, birisi içi hazırlama, birisi de getirip götürme işini yapıyorsa çok keyifli olabilir. 

Evde Pide İçi Malzemeleri:

- 250 gr kıyma

- 2 adet domates ve 1 kase çeri domates

- 2 adet kuru soğan

- 1 adet kapya biber

- 5-6 diş sarımsak

- İstediğiniz kadar maydonoz

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1 çay kaşığı karabiber

Evde Pide İçi Nasıl Hazırlanır?

Kıyma hariç diğer malzemeleri mutfak robotunda çekin. Kıymaya ekleyerek yoğurun. Pidecinize götürün ve enfes pidelerinizle eve dönün. Bunu yapmak istemezseniz, 1 çay bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ karışımı ile bir yufkanın yarısını ıslatıp, kalan yarısını üzerine örtün. Bu yarım yufkadan fındık lahmacun büyüklüğünde yuvarlak parçalar kesin. Harcı kestiğiniz parçaların üzerine örtün ve 200 derece fırında pişirin. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder