Pezüklü Toyga Çorbası

Pezük de ne ki dediğinizi duyar gibiyim, ilk duyduğumda ben de aynı soruyu sormuştum :) Tokat yöresinde pazı demekmiş, toyga da buğday. Yani öyle antin kuntin bir çorba değil, bildiğimiz yöresel pazılı buğday çorbası. Ama şimdiye dek yediğim en lezzetli çorbalardan da biri. Kış aylarında süper gidiyor özellikle.

- 6 dal pazı
- Yarım su bardağı buğday
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 orta boy soğan

Buğdayı önceden haşlamak gerekiyor. Soğanı orta ateşte hafifçe kavurun. Sonra pazıları doğrayıp tencereye alıyorsunuz, haşlanmış buğdayla birlikte. Üzerlerine yumurta sarısı, süzme yoğurt ve sütü de ekleyerek, kaynayıncaya kadar karıştırıyorsunuz. Sonra da afiyetle yiyorsunuz. Bon appetit!


2 yorum:

  1. Çok güzel tarifler veriyorsunuz, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ne mutlu beğendiyseniz :) Afiyet olsun!

    YanıtlaSil