Cevizli İncir Tatlısı

Genelde herkes için bir başkadır annesinin yemekleri. Damak tadımız bu yemeklerle oluşur, bu yemeklerle büyürüz. En güzel yerlerde yemekler yeriz de anne yemeğini özleriz yine de zaman zaman. Annemin de bize geldikçe buradan hareketle yaptığı tatlılardan biri incir tatlısı. Kuru meyve olduğu için içinde sağlıklı diyeyim ama öyle pek de hafif bir tatlı değil, birkaç tanesi insanın içinde şeker tarlası oluşturuyor :)

- 250 gr kuru incir (bu incirlerin organik veya özel tombul incirlerden olmasında fayda var. Bu şekilde daha rahat dolduruluyorlar ve görünümleri daha güzel oluyor)
- Her bir adet incir için 1,5 adet ceviz
- 200 ml süt
- Arzuya göre iki yemek kaşığı şeker
- Üzeri için ince çekilmiş 50 gr kadar ceviz

İncirleri birbirinden ayrılmayacak şekilde ikiye bölün. Bölünen incirlerin içine 1,5 adet veya arzunuza göre daha çok ceviz koyun. İncirleri bir tavaya yerleştirin ve üzerlerini örtecek kadar sütle pişirmeye başlayın. Pişirme işleminden önce, eğer tatlıları gerçekten tatlı sevenlerdenseniz, şekeri de incirlerin üzerinde gezdirin. Şeker yemek istemiyorsanız pek tavsiye etmiyorum bunu, incir ve süt zaten yeterince tatlı bir karışım veriyor. Sütü pişirerek çektirdikten sonra incirleri servis tabağına alın ve üzerlerine ceviz serperek servis yapın. Bon appetit! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder