Patatesli Ekmek

Görmemişin ekmek makinası olmuş modunda değişik değişik ekmekler deniyorum son aylarda. Amma velakin, Essenso'nun tarif defterindeki ekmekler ne yazık ki ya hamur oluyor, ya da kaskatı taş kesiliyor ve beni hayal kırıklığına uğratıyor. Son olarak evdeki fazla patatesleri değerlendirme amaçlı olarak, umutsuz bir biçimde "patatesli ekmek" deneyeyim dedim. Sonuç çok başarılı oldu! Mutlaka tavsiye edilir, özellikle de hafif pastamsı bir tat sevenlere.


Patatesli ekmek tarifi:

- 300 ml su veya süt
- 25 gr. tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 630 gr un
- 150 gr haşlanıp rendelenmiş patates
- 1 paket kuru maya

Bu ekmek "hızlı/quick" programda pişiriliyor ve pişmesi yaklaşık 2 saat sürüyor. Sonuçta dolgun ve kabarık, kesmesi ve yemesi güzel ve kolay bir ekmek çıkıyor ortaya. Bu ekmekle yapılan tostlar da ayrı bir güzel oluyor. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder