Sebzeli Pizza

Her normal insan evladı gibi bizim de canımız ara sıra abur cubur istiyor. O zaman dışardan ne olduğunu ve nasıl pişirildiğini bilmediğimiz güvenilirliği meçhul şeyler yemek yerine evde kendimiz istediğimiz gibi pişiriyoruz. Ekmek makinasını aldıktan sonra bu iş daha da kolaylaştı çünkü pizza yapmak artık çok kolay. Pizza hamurunu ekmek makinası ile hazırladıktan sonra yapılması gereken tek şey hamurun üstünü hazırlayıp pişirmek. Aşağıdaki tariften tek kişilik iki pizza yapacak kadar hamur çıkıyor.


Sebzeli Pizza Nasıl Yapılır:

- 150 ml su
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gr tam buğday unu
- 1/2 paket kuru maya

Makinada hamur (dough) programı kullanılıyor. Program bittikten sonra hamuru 30-40 dakika kadar dinlendirirseniz sonuç daha iyi oluyor. Hamurun üzeri için de aşağıdakiler gerekiyor. Ama tabii hamur olduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi, dilediğiniz malzelemerle yapmak size kalmış.

- 150 gr kaşar peyniri
- 3 kaşık domates salçası
- 1 büyük soğan (halka şeklinde doğranmış)
- 8-10 adet kokteyl domates
- 10-12 adet iri doğranmış mantar
- 6-8 yaprak ıspanak
- Tuz, kekik ve isteğe bağlı diğer baharatlar

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar, kaşarlar kızarıncaya pişirin. Bon appetit! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder