Zeytinyağlı Börülce


Ankara Bilkent Real'in oldukca zengin bir bakliyat reyonu var. Değişik markalar ve değişik ürünler bulmak mümkün. Kuru börülcenin varlığından haberdar olmakla birlikte börülce nasıl yapılır bilmiyor ve yemiyorduk, mutfağımıza girişi bu reyon ve benim deneyci ruhum sayesinde oldu. Sonuç olarak da en sevdiğim bakliyat yemeklerinden birini bulmuş oldum. Çok sağlıklı bir yan yemek olmasının yanı sıra, meze olarak da kullanılabilir.



Börülce Tarifi:

- 2 su bardağı kuru börülce
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
-  2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber

Börülceleri fasulye veya nohut gibi akşamdan haşlamaya gerek yok. Benim önerim düdüklü tencerede pişirmek olur, en güzel o şekilde pişiyor. Tencereye börülceleri, rendelenmiş veya robottan geçirilmiş soğan ve domatesleri koyun. Üzerlerine salça, zeytinyağı ve baharatları da ekleyin. Börülcelerin üzerini örtmeyecek kadar su koyun ve düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat pişirin. Sıcak veya soğuk yenebilir, zevkinize göre. Bon appetit!

2 yorum:

  1. Çok pratik değişik zeytinyağlı bir tarif olmuş.
    Teşekkür ederiz
    www.zeytinyagibutigi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun, beğenmenize sevindim.

      Sil