Hariri

Birkaç senedir ekranları ve herkesi saran sağlıklı yaşama krizine biz de ailece yakalanmış bulunuyoruz. Şekerden uzak durun diye bas bas bağıran doktorlara karşın bizim tatlı isteğimiz azalmakla birlikte, ziyadesiyle yerinde duruyor :) Bu krizleri atlatmanın sağlıklı yollarını ararken pekmezli tarifler dikkatimi çekti. Lezzet Dergisi'nin böyle birkaç tarifi var. Bence denemeye değer. Hariri kıvam olarak pişirildiğinde cıvık görünüyor ama buzdolabında bir gece beklettikten sonra pudingimsi bir hal alıyor. Biz şekerini fazla bulduk, daha az kullanılabilir.

Hariri Tarifi:

- 1 litre süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı dut pekmezi
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

Yarım çay bardağı süt ile nişastayı iyice karıştırın. Kalan süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp pişirin. Tarçın ve pekmezi ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Nişastalı sütü de karıştırarak karışıma ekleyin. Birkaç dakika pişirin. Cevizi de ekleyerek kasalere alın. Bunları pişirmenin bir yolu da hepsini başlangıçtan tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirmek. İkisi de iyi sonuç veriyor, hangisi işinize yararsa. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder