
Hariri Tarifi:
- 1 litre süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı dut pekmezi
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı süt ile nişastayı iyice karıştırın. Kalan süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp pişirin. Tarçın ve pekmezi ekleyip 2 dakika daha kaynatın. Nişastalı sütü de karıştırarak karışıma ekleyin. Birkaç dakika pişirin. Cevizi de ekleyerek kasalere alın. Bunları pişirmenin bir yolu da hepsini başlangıçtan tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirmek. İkisi de iyi sonuç veriyor, hangisi işinize yararsa. Bon appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder