
Malhitiye de daha çok doğu yemeklerimizi anımsatıyor bana. Soğanı salçası ve bakliyatı bol, sonuç tabii ki tadından yenmiyor bu durumda.
- 1 büyük boy soğan
-1/2 çay bardağı pirinç
- 1/2 çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 rendelenmiş havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Gönlünüze göre baharat (tuz, karabiber, pul biber)
Soğan ve havucu birlikte kavurun. Önceden haşlanmış pirinç ve bulguru ekleyin. Mercimekleri de haşlamadan ekleyin. Salçaları da karışıma ekledikten sonra mercimek haşlanana kadar pişirin. Sonra da afiyetle yiyin. Bon appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder