Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Dünyanın en sağlıklı, en lezzetli ve kolay yemeği bu benim için galiba. Yapması 10 dakika bile sürmüyor, her gün olsa yerim, hem de sağlığı anlatıla anlatıla bitirilemiyor. Kış aylarında mutlaka yemenizi öneririm, en azından haftada bir gün yemekte fayda var.


Zeytinyağlı brüksel lahanası tarifi:

- 500 gr brüksel lahanası
- 10 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu

Brüksel lahanalarının kalın ve sarı dış yapraklarını temizleyin. Yıkadıktan sonra tercihen düdüklü tencereye alın. Üzerine soyulmuş sarımsakları, zeytinyağını, limon suyunu ve biraz tuz ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. İçine az bir miktar su koymanız yeterli olacaktır, hemen yumuşuyor pişerken. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder