Fırın Sütlaç

Sütlaç annelerimizin favori tatlısı, benimse hiç sevmediğim bir sütlü tatlı. Pirinç ve şekeri bir arada düşünmek itici geliyor. Amma velakin sütlaç fırın sütlaç olarak önüme geliyorsa akan sular durabiliyor. Daha katı, daha homojen, üst tabakası yemelere doyulmuyor, düşünmesi bile ağız sulandırıyor.

Fırın sütlaç tarifi:

- 1 lt süt
- Yarım su bardağı pirinç (kırık pirinç daha iyi sonuç veriyor)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya

Pirinçleri tencereye alarak üzerlerini örtecek kadar su koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütten bir çay bardağı ayırın ve gerisini pirince katın. Kaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyerek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ayırdığınız süte nişastayı ekleyerek kaynatın ve sonra diğer karışıma ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. Pişen bu sütlacı kase veya tercihen toprak kaplara paylaştırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin yarısını su ile doldurun. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sonra, Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder