Cevizli Kek

Bu aralar kendimi kek yapmaya vurmuş durumdayım. Daha fazla yapmamak için Lezzet Dergisi almayı bırakacağım. Ben aşağıda kendime göre değiştirdiğim tarifi veriyorum. Rahatlıkla söyleyebilirim, misafirlere sunulacak müthiş bir kek çıkıyor ortaya. Mutlaka deneyin.

- 3 yumurta
- 170 gr tereyağı veya zeytinyağı
- 2 su bardağı ceviz içi
- 2 su bardağı esmer şeker
- 3 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı yoğurt

Yumurta ve şekeri çırpın. Tereyağını eritin ve yoğurtla birlikte karışıma ekleyin. Vanilyayı da ekledikten sonra cevizleri mutfak robotunda hafif toz haline gelinceye kadar çekin . En son vanilyayı eklediğiniz karışıma un, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyin. İncelttiğiniz cevizleri, oluşturduğunuz kek hamuruna karıştırın. Tercihen tahta kaşıkla azar azar karıştırın ve karışımı kalıba dökün. Yaklaşık 170 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder