Krem Peynirli ve Domatesli Galette

 "Galette de Nedir?" diye soracak olursanız, Fransız mutfağının "Breton galette" denilen bir unlu mamulü olduğunu söyleyebilirim. Ekmek yerine de yenilebilen, genellikle yumurta, et, balık, sebzeler, elma dilimleri ve peynirle yenilebilen bir krep türü, galette. Ben ilk kez denedim ve kesinlikle pişman olmadım. Şiddetle tavsiye ederim.

Hamur Malzemeleri:

- 1  + 1/4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 113 gr. tereyağı, soğuk ve küp doğranmış
- 2-3 yemek kaşığı soğuk su
- 4-5 taze dal kekik

İç Harç Malzemeleri:

- 200 gr. krem peynir
- 125 gr. kiraz domates
- 3 taze soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber

Kenarları İçin:
- 1 yumurta sarısı

Galette Nasıl Yapılır?

Hamur malzemelerini karıştırdıktan sonra buzdolabında yarım saat bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra tercihinize göre kare veya yuvarlak bir tepsiye ince bir şekilde yayın. Krem peynir, ince doğranmış soğan, zeytinyağı ve baharatları ayrı bir kapta karıştırarak hamurun üzerine esşit şekilde dağıtın. Üzerlerine ikiye bölünmüş kiraz domatesleri yerleştirin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürerek fırına yerleştrin. Hamur kenarları ve iç harç kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis edin. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder