Divriği Pilavı (Sivas Mutfağı)

Ben Divriği pilavı tarifini seneler önce Malatya yemekleri tarifleri arasında bulmuştum. Bir Malatya yemeği demek isterdim ama Sivas yemek kültüründen olduğunu söylemek daha doğru olur. Tarihini ve nasıl oluşturulduğunu da anlatmak isterdim ama yaptığım ufak çaplı bir araştırma pek sonuç vermedi bu konuda. Bilenler varsa lütfen benimle paylaşsın.

Divriği Pilavı Malzemeleri:

- 45 gr. tereyağı
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 su bardağı et suyu
- 150 gr. kuşbaşı kuzu eti (küçük doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı kuş üzümü
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Tuz

Divriği Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Yıkayıp süzün. Üzümleri yıkayıp bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 15 dakika bekletin.

Bu arada kuzu etini haşlayın. Soğanı soyup kıyın. Tereyağı ile kavurun. Sırasıyla nohut, kuş üzümü, baharat ve haşlanmış eti, kavrulmuş soğana ilave edin. Sıcak et suyunu da ekleyin. Kaynayınca tuz, süzülmüş pirinci ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçlerin piştiğinden emin olunca servis yapın. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder