Balkabaklı Ekmek

Balkabağı mevsimi sonunda başladı. Tatlısı, çorbası, vs. türevleri derken, ekmeğini hiç yemediğimi düşündüm. Yemek konusunda değişiklik peşinde koştuğum için denemeye karar verdim.

Balkabaklı Ekmek Malzemeleri:

- 350 gr un
- 150 gr tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı karbonat
- 200 gr rendelenmiş balkabağı
- 100 gr ceviz içi
- 125 ml süt
- 300 gr süzme yoğurt

Balkabaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Unları, tuz ve karbonatı bir kabın içine eleyin. Rendelenmiş balkabağının suyunu süzüp unlu karışıma ekleyin (Ben suyunu süzmedim. Sonuçta besleyici öğelerini suyuyla irlikte atmaya gerek yok bence. Süzmemek bir sorun yaratmadı). Ceviz parçaları, yoğurt ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. 30-35 dakika kadar pişirin. Kahvaltılar için tatlı ve yumuşak bir ekmek çıkıyor ortaya. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder