Krep

Krep sevip sevmediğimi bilmiyorum. Sanırım yumuşaklığını ve hem tatlı hem tuzlu olabilmesini seviyorum. Ama yağlı veya sertse çok da keyif aldığımı söyleyemem. Bizim evde de  çok aranılan bir yiyecek değil ama arada bir aklıma gelirse yapıyorum. Beyaz peynir ve kuşburnu veya erik marmeladıyla güzel oluyor. Yapması çok kolay ve her seferinde sağlam sonuç veren tarifim ise aşağıdaki gibi.   

Krep malzemeleri:

- 4 yumurta
-2 su bardağı un (1 beyaz, 1 tam buğday kullanılabilir)
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
-1 tatlı kaşığı tuz ya da şeker (tatlılarla yenecekse şeker, tuzlularla yenecekse tuz)

Tüm malzemeler karıştırılıp çırpılıyor. Tavada ısınmış tereyağı veya zeytinyağı üzerine istenilen miktarda dökülüp pişiriliyor. İnce bir krep için tavanın büyüklüğüne göre dökülecek karışım miktarı ayarlanabilir. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder