Pekmezli Armut Tatlısı

Meyveyi taze haliyle tüketmeyi sevenlerdenim, öyle meyve suyu veya tatlı olarak değil. Madem öyle neden bu tatlıyı yaptın derseniz, tatlı seven ama şekerden ve undan uzak durmaya çalışan kilo takıntılı bir ailem var, o yüzden :) Fena da olmadı, daha farklı tatlar arayanlar için iyi bir seçim olabilir.

Pekmezli Armut Tatlısı Malzemeleri:

-4 armut
-3/4 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
-1 paket vanilya
-2 karanfil
-1 yıldız anason

  Armutlar ortadan ikiye kesiliyor, çekirdekleri çıkarılıyor ve geniş bir tencereye diziliyor. Üzerlerini geçecek kadar su ekleniyor, vanilya, yıldız anason ve karanfiller de ekleniyor ve yumuşayıncaya kadar pişiriliyor. Üzerine pekmez gezdirilip suyunu çekene kadar pişiriliyor. Kaymakla veya dondurmayla birlikte güzel olabilir. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder