Kullanılan portakalların rengine göre jölenin rengi de değişiyor. Greyfurt eklerseniz pembemsi veya daha koyu bir renk elde ediyorsunuz, ikinci resimde olduğu gibi. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı, çocuklara jelibon yerine rahatça verilebilir bence.
Portakallı Jöle Malzemeleri: (Yaklaşık 8 kişi için)
- 12 sulu ve büyük portakal
- 1 pembe greyfurt
- 1 limon
- 6 yeşil kakule
- 7-8 yaprak jelatin (jelatin bulmak oldukça kolay, büyük marketlerde veya online pasta malzemesi satan sitelerde bulunabiliyor)
Portakallı Jöle Tarifi:
Portakal, greyfurt ve limonun sularını sıkarak çelik bir tencereye alın. kakulelerin çekirdek kısımlarını çıkararak aynı tencereye atın. Jelatinleri soğuk su dolu bir kapta 4-5 dakika yumuşayana kadar bekletin. Tenceredeki karışımı kaynatmadan ısıtın, iyice ısındığı zaman yumuşayan jelatinleri ekleyin. Jelatin eriyince, karışımı süzerek kaplara boşaltın. Birkaç saat buzdolabında bekledikten sonra harika jöleniz hazır. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder