Yulafı oldu bitti severim, faydası da tartışılmaz. Kocaman atlara gün boyu enerji verdiğine göre bizi de enerjiyle donatır diye düşünmek hoşuma gidiyor :)
Yulaflı Ekmek Malzemeleri:
- 500 ml su
- 30 gr tereyağı
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı esmer şeker
- 200 gr yulaf tohumu
- 550 gr un
- 1 paket kuru maya
Tüm malzemeleri yaklaşık 10 dakika yoğurup, hamurun üzerini kapatarak 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Ekmeği pişireceğiniz kaba alıp istediğiniz şekli verin, üzerine yulaf serpin ve 20 dakika da kabında mayalanmasını bekleyin. 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir örtü örterek soğumasını bekleyin. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder