Sebzeli Fırın Köfte

 Yaz bitiyor ama yazın muhteşem sebzelerinden hala faydalanabileceğimiz bir aydayız. Haziran başından beri haftanın en az bir günü favori öğünümüzü oluşturan bu yemeği paylaşmak tabii ki büyük bir zevk olacak. Fırında piştiği için daha bir lezzetli, sebze ve et bir arada, sağlıklı. Ayrıca yapması da kolay. Daha ne olsun :)

Sebzeli Fırın Köfte Malzemeleri: 

Köfte için:
- 400 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tarhana
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz ve istenilen baharatlar



Sebzeler:
- 2 orta boy patlıcan
- 5-6 küçük taze patates
- 2 orta boy kabak
- 10-15 çeri domates
- 10 ince yeşil biber

Köftenin tüm malzemeleri karıştırılarak köfteler hazırlanır. Sebzeler küp olarak doğranır. Fırın tepsisine ilk önce patatesler konulur ve üzerine zeytinyağı ve hafif tuz gezdirilir. 200 derece fırında pişirilmeye başlanır. Patatesler hafif pembeleşince patlıcanlar eklenir ve üzerlerine zeytinyağı eklenir. Her ikisi de ortadan biraz fazla piştiğinde üstlerine kabak, köfte, domates ve biberler eklenir. Yaklaşık yarım saat sonra hepsi pişmiş olur. Yanında cacıkla harika bir öğün. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder