Çok Çikolatalı Muffin

Tam olarak dört sene önce yazmışım. Dört yılda çok şey değişti, benim yemek sevgim aynı. Artık evden çalışmadığım, tam zamanlı bir işe başladığım ve kızını çok fazla seven bir bekar anne olduğum için eskisi gibi değişik ve zaman alan yemekler yapmaya çok fırsatım yok. Yine her gün taze ve sağlıklı öğünlerimiz oluyor, dışarıdan minimum yiyoruz, o da güzel diye düşünüyorum :)

Evde normalden fazla zaman geçirebildiğimiz şu zamanlarda eski tariflere döndüm, mutluyum :)

Çok Çikolatalı Muffin Malzemeleri:

- 200 gr tereyağı
- 80 gr sütlü veya bitter çikolata (biz sütlü kullandık)
- 150 ml yoğurt
- 3 yumurta
- 220 gr un
- 30 gr kakao                           
- 175 gr esmer şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 dolu avuç damla çikolata

Çok Çikolatalı Muffin Nasıl Yapılır?

Öncelikle altı kısık ocakta tereyağını eritin. Terayağı eridikten sonra çikolataları küçük parçalara ayırarak içine atın ve ocaktan alarak karıştırın. Yoğurdu da ekleyerek karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Şekeri ve kakaoyu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son un ve kabartma tozunu ekleyerek karışımı kek kalıplarına veya tek bir kalıba boşaltın. Üzerine damla çikolata serpin. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Bon Appetit!

Muffin ve Cupcake Arasındaki Fark Nedir?

Cupcake daha çok Amerikan tarzı, üzerinde krema oluyor ve daha yumuşaklar. Muffin ise İngiliz tarzı ve biz Türk'lerin daha alışkın olduğu kek formuna benziyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder