Limonlu Kurabiye

Annem, babam, ablam, abim ve yeğenler Mersin'de yaşıyorlar. Evlerinin bahçesinde portakal ve limon ağaçları var. Yılın hemen hemen her ayında üzerlerinde meyveleri oluyor. Deniz ve ben yılda iki kez ailemizi ziyarete gitmeye çalışıyoruz. Her gittiğimizde bahçeden limon, portakal ve nar alıp dönüyoruz. Veya annem zaman yaratıp gelebilirse mutlaka limon getiriyor. Çünkü ağaçları ilaçlı değil, mis gibi kokuyor ve kabuklarından muhteşem kurabiyeler oluyor. Ben limonlu tatlıları sevmememe rağmen o müthiş koku ve doku bana bile bir oturuşta birkaç tane yediriyor :)

Limonlu Kurabiye Malzemeleri:

- 125 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 70 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 250 gr un (2.5 şu bardağın yakın)
- 1 limon kabuğu rendesi

Limonlu Kurabiye Nasıl Yapılır:

Tereyağı oda sıcaklığında olmalı. Un, kabartma tozu, yumurta, tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve limon kabuğu rendesi yoğurun. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Sonra bir kez daha yoğurun. Hafifçe unlanmış tezgahta yarım santimetre kalınlığında açın. Kalıpları şekil vererek tepsiye yerleştirin. 15-20 dakika kadar pişirin. Önemli olan üzeri hafif pembeleştiğinde fırından çıkarmak. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder