Çikolatalı Dondurma

 Dondurma sevmeyen herhalde yoktur. Piyasadaki hazır dondurmalar maalesef aşırı katkı maddesiyle dolu. Hatta dondurma demek de biraz zor çünkü çoğunlukla krema gibiler. Dondurmacılar daha gerçek dondurmaya yakın ve güzel dondurmalar yapıyor ama onların da içinde şeker yerine glikoz şurubu, meyve vs yerine aroma olma ihtimali çok yüksek. O yüzden evde yapmak en iyisi ama evde de her zaman dışarının lezzetini vermeyebiliyor. İşte bu tarif dışarı tadında, içeri güvenliğinde bir lezzet oldu. Denemeye çok değer.

Çikolatalı Dondurma Malzemeleri:

- 1.5 su bardağı süt (300 ml)

- 1.5 su bardağı krema (300 ml)

- 3/4 su bardağı toz şeker (150 gr)

- 4 yumurta sarısı

- 2-3 yemek kaşığı kakao (40-60 gr)

- 1.5 kare sütlü veya bitter çikolata (100 gr)

Çikolatalı Dondurma Tarifi: 

Çikolata ve yumurta hariç malzemeleri karıştırın ve çok hafif göz göz olana kadar kaynatın. Bu aşamada karışımı ocaktan alarak yumurta sarılarını ekleyin, kaynatmadan kısık ateşte karıştırarak yumurtaların pişmesini sağlayın. Sonra karışımı ocaktan çikolataları dahil edin ve çırpın. Buzlukta kalmaya uygun bir kaba karışımı boşaltarak buzluğa koyun. İlk bir saatte 15 dakikada bir buzluktan çıkararak karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. Bir gün sonra donrurma yemeye hazır. Bon Appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder