Senelerce kullandığım bir ıslak kek tarifim vardı. Sosu pişmiyordu ve içinde yumurta vardı. Çiğ yumurta fikri hoşuma gitmese de bunu yapmaya neden devam ettiğimi bilmiyorum, hatta uzun süre severek yedik. Sonra yapmamaya başladım. İçinde çiğ yumurta olduğunu öğrenen eski eşimin ıslak kekten "midesinin ömür boyu bulandığını" beyan etmesi üzerine yapmayı tamamen bıraktım. Ama hayat bazı güzelliklerden vazgeçemeyecek kadar tatlı ve başkaları sevmiyor diye sevmediğiniz şeylerden vazgeçemezsiniz diye düşünerek, yeni bir tarifle karşılaşınca hemen denemeye karar verdim :) Yemek yaparken hayatı sorgulamak çikolata isteğini artırdığı için mi bilmem, yoğun çikolatalı bu keki seçtim. Sonuç oldukça başarılı ama sıradan vatandaşa biraz ağır gelebilir. Moral bozukluğu, hayat sorgulamaları :) ve tatlı krizleri için ideal bir kek olabilir.
Çikolatalı Islak Kek Malzemeleri:
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Çikolata Sos Malzemeleri:
- 200 gr çikolata
- 200 gr ısıtılmış krema
Çikolatalı Islak Kek Nasıl Yapılır?
Süt ve sirkeyi karıştırıp 10 dakika boyunca sütün kesilmesini bekleyin. Sırasıyla yumurta, sıvı yağ, toz şeker, vanilya, kakao, un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Önceden 165 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ayrı bir kapta çikolata ve ısıtılmış kremayı karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin. Bu karışımı dilimlediğiniz kekin üzerine dökün. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder