Dev Eti Cin Pastası

90lı yıllarda geçen çocukluğumun en büyük zevki, pazartesi günleri okul çıkışında yol üzerindeki büfeden  Milliyet Çocuk ve Eti Cin almaktı. Demek ki benim gibi seveni çok, dev pastasını yapmışlar, sağolsunlar. İnsana keyif ve mutluluk veren bir yiyecek.

Dev Eti Cin Pastası Malzemeleri:

- 2 yumurta

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 çay bardağı süt

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 2 çay bardağı un

- Süslemek için çikolatalı pasta süsü

Portakal Jölesi Malzemeleri:

- 2 su bardağı portakal suyu

- 5 yemek kaşığı toz şeker

- 3 yemek kaşığı nişasta

- 2 yemek kaşığı toz jelatin

Dev Eti Cin Pastası Tarifi:

Yumurta ve şekeri çırpın. Sırasıyla süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. En son un ve kabartma tozunu ekleyerek akışkan bir sıvı elde edin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ayrı bir kapta jöle için tüm malzemeleri karıştırmaya başlayın. Kaynamasın ama tüm malzemeler eriyene kadar kaynama noktasına yakın dereceye kadar ısınsın. Kek soğuduktan sonra jöleyi ılınınca üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapabilirsiniz. Bu şekli elde etmek için kenarı çıkıntılı tart kalıbı kullanmak gerekiyor. Bu ara zaten çok popülerleşmiş, sizlerde de olduğunu düşünüyorum :) Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder