Çizik Yeşil Zeytin

Her şeyi evde yapmaya pek özeniyorum. Zaman ve enerji olarak her zaman mümkün olmuyor maalesef. Zeytin çok fazla yediğimiz bir yiyecek değil ama yine de yeniliyor ve paketli olanlarda çok fazla katkı maddesi var. Beni şimdiye kadar zeytin yapmaktan alıkoyan şey her gün suyunu değiştirmek ve çok uğraşmak gerekliliği idi. Bu tarifle bir kere kurduğunuz zeytini iki ay sonra güzelce yiyebiliyorsunuz. Diyetisyen Çağatay Demir yapmış, iyi ki de yapmış.

Çizik Yeşil Zeytin Malzemeleri:

- 1 kg yeşil zeytin

- Her kavanoz için 3 defne yaprağı

- Her kavanoz için 4 diş sarımsak

- Her kavanoz için 3 dilim limon

- Kaya tuzu

- Zeytinyağı

Çizik Yeşil Zeytin Nasıl Kurulur:

Zeytinleri çizerek su dolu bir kaba koyun, böylece kararmazlar. Su ve tuz oranı 1 litre suya 4 yemek kaşığı tuz gibi olacak. Kavanozlara zeytinleri yerleştirin, aralarına defne yaprağı, sarımsak ve limon koyun. Üzerine iki parmak kalacak şekilde tuzlu sudan dökün. Kalan boşluğa da zeytinyağı doldurun. 2 ay sonra hazır oluyor. Kavanozları arada açıp havasını almak gerekiyor. Hazır olduğunda hala küçük bir parça acılık vardı. Bu yüzden suyunu bir kez değiştirmekte fayda var diye düşünüyorum. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder