
Ufak ipucu: Eğer kekinizin normalden daha ıslak olmasını istiyorsanız, baştaki miktarları 1,5 katı olacak şekilde koyun ve 1 büyük 1 küçük bardak ayırıp kek piştikten sonra üzerine dökün.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket erimiş margarin (ben margarin kullanmadığım için aynı miktarda tereyağı veya zeytinyağı kullanıyorum)
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yumurtaları 3 dakika çırpıp şekeri ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Kakao, süt, yağ ve vanilyayı ekleyerek 1 bardak ayırın. Un ve kabartma tozunu karışıma ekleyip yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca sıcakken dilimleyerek ayırdığınız karışımı üzerine dökün.
Not: Keklerin üzerindeki süslemeler kurutulmuş kiraz. Malatya Pazarı'nda görmüştüm ve hoşuma gitmişti, kakao rengiyle tezat havalı bir görüntüsü oldu keklerin. Bon Appetit!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder