Buğdaylı Domates Çorbası

Bazıları buğday, bazıları da hedik ya da yarma derler bu lezzetli bakliyata. Çoğunluğun aşurede gördüğü bu lezzet çorbalara çok yakışıyor. Buğdaylı domates çorbası yaza özgü, domatesin ekşisinin dayanılmaz bir tat kattığı bir yemek. Domates mevsiminde yaparsanız sonuç çok daha garantili olacaktır.

- 2 çay bardağı buğday
- 30 gr sıvı yağ veya tereyağı
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 domates
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı et veya tavuk suyu
- 1 çorba kaşığı nane

Buğdayı 5-6 saat önceden ıslatın. Soğan ve sarımsakları hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri rendeleyerek ekleyin ve 3-4 dakika daha soteleyin. Buğdayı da ekleyerek pişirin. En sonunda da nane serpin. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder