Tam Buğday Ekmeği

Yıllardır doğru düzgün ekmek yemiyoruz. Unlar beyazlatılıyor, fırınlar kirli, beyaz ekmek zararlı derken, ekmeğini yemeğin suyuna bana bana yeme zevkini unuttuk. Bir süredir kendi ekmeğimizi yapmayı istiyorduk ama malum zaman yok. Sonunda ekmek makinası aldık ve evde ekmek yapmanın keyfine vardık. Aşağıdaki tarif tüm makinalara uygulanabilir, ben de bir un paketinin üzerindeki tarifden alarak yaptım. Yalnız, işin püf noktası makina ilk 10 dakika karıştırırken hamurun kıvamına bakmak. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşmuşsa tamam, katıysa süt cıvıksa un eklemek gerekiyor yoksa.

Tam Buğday Ekmeği Tarifi:
- 1,5 su bardağı süt (keçi sütü tercih ediyoruz)
- 30 gr sıvı yağ (fındık yağı güzel oluyor)
- 250 gr. normal un (Söke iyi bir un)
- 250 gr. tam buğday unu (Karahan organik tam buğday unu)
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya

Malzemeleri sıvıdan başlayıp katıya doğru koymak gerekiyor. Mayayı da sıvılara yakın koymakta fayda var. Bon appetit! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder