Kumpir

Kumpirle tanışıklığımız 90lı yıllarda başlıyor. Türkiye'de dışarda fast food yeme alışkanlığının başlangıcı da aynı tarihlere denk geliyor. Fakir yemeği patatesin süslenip püslenip iyi fiyatlarla satışa sürüldüğü iyi bir örnek kumpir. Kumpir yapımı, evde yapması inanılmaz kolay, hem de temizliğinden emin olmak iç ferahlatıyor. Yapılması gereken şey iri patatesler bulmak. Sonrası zevkli bir hazırlık. İçine ne isterseniz koyabilirsiniz, biz ton balıklı seviyoruz, ama içine ne olursa doldurulabilir sosisten sucuğa, domatesten kabağa kadar.

Kumpir Tarifi:
- 1 kişi için 1,5 iri patetes
- Tereyağı
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Ketçap
- Mayonez
- İsteğe göre ton balığı, tavuk veya sosis
- Turşu
- Tuz
- Rus salatası

Patatesler 180 derece fırında yaklaşık 1,5 saatte pişiyor. Piştiklerini kabuklarına dokunarak anlamak mümkün, kabuk sert iç de yumuşak bir duygu veriyorsa pişmiş demektir. Ortadan ayrılan patateslere yağ ve kaşar peyniri ekleyerek bıçak yardımıyla karıştırıyorsunuz. Sonra Rus salatası başta olmak üzere diğer malzemeler ekleniyor. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder