Ekşili Kış Dolması

Taze biber dolmasından nefret ederim, dolmayı genel olarak pek sevmem daha doğrusu. Ama iş kuru biber ve patlıcan dolmasına gelince akan sular duruyor. Hele de biber acı biberse tadından yenmiyor :)

Kuru biber ve patlıcan tüm aktarlarda bulunabiliyor, ancak sağlık açısından plastik ambalajda almamakta fayda var. Arifoğlu'nda Antep'te kurutulmuş olanları bulmak mümkün.

Ustadan İpucu: Patlıcan ve biberleri kaynar suda 15 dakika kadar bekletmek gerekiyor, ancak patlıcanlar daha sert oluyor ve daha çok bekletilmeleri gerekiyor.


- 12 kuru patlıcan
- 6 kuru biber
- 1 su bardağı pirinç veya bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 orta boy soğan
- 10 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Baharat

İç harcı hazırlayıp, biber ve patlıcanları da yumuşattıktan sonra içlerine dolduruyorsunuz. İçlerini iyice doldurup tencereye koyarken hafifçe sıkarsanız dışına taşmasını engellemiş olursunuz. Hepsi bittikten sonra üstlerine bir tabak örtüp, üzerlerini örtmeyecek kadar su ekliyorsunuz. Yarım limonun suyunu da sıkarak pişirmeye başlıyorsunuz. Bulgur veya pirinç piştiğinde ve kabuklar iyice yumuşadığında yemek pişmiş demektir. Bon appetit! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder