Kepekli ve Fındıklı Bisküvi

Ev için, iş için, çocukların okulları için sağlıklı ve yaramaz bir atıştırmalık bu bisküvi. Bir de ılık süte batırarak yerseniz, o zaman daha da şahane bir hal alıyor. Yapımı da oldukça zahmetsiz.

Kepekli ve Fındıklı Kurabiye Tarifi:

- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı kepek
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 50 gr. iri çekilmiş fındık


Bisküviler 180 derecede pişiyor, fırını önceden ısıtmak gerekiyor. Tüm malzeme karıştırılıyor ve yumuşakça bir hamur elde ediliyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyorsunuz. Piştikten sonra bu yuvarlak parçalar yayılarak bisküvi görüntüsü alıyor. Parçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizmeden önce fındığa batırıyorsunuz. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirmek yeterli oluyor. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder