Karnabahar Çorbası

Eveeeet. Tadı ve kokusu itibariyle halk arasında sevilmeyen, haksızlığa uğramış bir sebze var karşımızda. Sayısız faydasının yanı sıra, bence tadı da oldukça lezzetli karnabaharın. Ama yine de zeytinyağlısını veya etlisini yiyemeyenlerdenseniz, çorba ideal bir çözüm olabilir sizin için. Aşağıdaki tarifi bir de et suyuyla uygularsanız, daha da başarılı bir sonuç almak mümkün.

- 1 orta karnabahar
- 4 arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 30 gr. tereyağı
- 4 su bardağı su veya et suyu
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı krema
- Tuz ve karabiber
- Üzeri için 15 gr. tereyağı ve pulbiber

Karnabaharı tuzlu suda hafif haşlayın ve blender'dan geçirin. Unu yağla birlikte hafif kavurun. Sütle birlikte karnabahara ekleyin ve 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Tekrar blender'dan geçirin ve pürüzsüz hale getirin. Tereyağı ve pulbiberi kızdırarak çorbanın üzerine dökün. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder